bootstrap modal form

HONORINE’s    KRUIDENIERSWINKEL

Honorine werd op straat gezet met lege handen en 5 kinderen, de jongste 3 maad oud.  Voor haar pleegouders baat ze een kruidenierswinkel uit,  als moderne slaaf, 7/7, en zonder uitzicht op een betere toekomst.  De zorg voor haar kinderen zijn het wisselgeld.  
In de aanloop van de African Nations Cup 2018 werden in september '16 alle houten optrekken afgebroken in de hoofdstraat van Buea (Kameroen), ook haar winkel.   Honorine wordt werkloos.

Start van een nieuw begin.

Doris Ngum, een vrouw van 2 werelden: Na 8 jaar London, teruggekeerd naar haar roots met een missie: mensen, jongeren weerbaar maken. Samen met haar zus richtte ze een school op voor hotelopleiding voor tienermoeders.  Zij was onmiddellijk bereid Honorine op praktisch, administratief gebied te begeleiden bij haar nieuwe start. 

Hun Project: Opstarten van een nieuw kruidenierswinkeltje, werk dat Honorine als geen ander kan.  Verder is ze een uitstekende mentor voor jongeren.    Het doel is tienermoeders opleiden zodat het project zichzelf kan uitzaaien.

Wij,  RINOO.org, maken het financieel mogelijk door een micro-krediet voor het financieren van de eerste huur, de inrichting van de winkel en de aankoop van de stock.  Totale investering 2500€.

De winkel ging van start op 26 oktober 2016.  


website in opbouw

augustus 2017
Foto's  zonnekiosken TOGO