bootstrap theme

VARKENS- KIPPEN kwekerij

VOORGESCHIEDENIS
In oktober 2016 wordt aan Honorine een micro-krediet verleend voor de start van een eigen kruidenierswinkel. (Zie Honorine’s kruidenierswinkel). Ze neemt een leermeisje op de winkel, Fabiola. Honorine is ondernemend en creatief.
Omdat de winkel haar gezin met 5 kinderen niet kan onderhouden koopt ze 2 zeugen. Die leveren haar enkele maand later 14 biggen voor de verkoop.
Voorjaar 2017 lichten we haar winkel door. Ze is een prima winkeluitbaatster. Daarnaast wordt duidelijk dat ze talent heeft voor de opleiding van jongeren en, ondanks totale afwezigheid van opleiding, een aangeboren business-feeling heeft.
Voor de keuze gestel: winkel, restaurant of varkenskweken, kiest ze voor dieren kweken.
Samen met Royalty wordt op zoek gegaan naar een geschikte locatie. Als het zover is, staat haar leerling ,Fabiola, klaar om de winkel over te nemen.


PROJECT. 
Er is in de stad Beau een grote behoefte aan vers vlees.
Royalty is een lokaal project (royaltyworld.org) dat jongeren een nieuwe toekomst wil geven, binnen Mille 16, een kansarme wijk met veel tienermoeders, in de stad Buea. Opleiding tot ondernemerschap is een kernonderdeel van hun project.
RINOO bouwt een Varkens- en kippenkwekerij, bedoeld als opleidingscentrum voor enkele jonge, gedreven tienermoeders. Honorine neemt er de opleiding in handen.
Haar kruidenierswinkel (zie Honorine’s kruidenierswinkel) geeft ze over aan haar pupil Fabiola.
Fase 1
Bouw van een eerste deel van een volwaardige Varkens- en kippenkwekerij waar plaats wordt voorzien voor een drietal leerlingen in fulltime opleiding.
De varkenskwekerij beoogt vooral het opkweken van biggen tot 2 maand oud. Er wordt gemikt op 2 worpen per jaar. De uitdaging is deze worpen buiten de periode van de varkensziektes, maart-mei, te houden.
Honorine neemt de opleiding waar.

Fase 2
Bouw van een tweede kwekerij, naast de eerste.
In deze kwekerij kan een leerling zijn/haar opleiding afwerking. Ze runt zelf dit bedrijf, maar kan voor praktische ondersteuning nog altijd terecht bij Honorine.
In deze fase wordt vooral het financiële management belangrijk en ondersteund door Royalty.
Fase 3
De leerling wordt geacht zelfstandig een bedrijf te kunnen voeren. Voor de start van een eigen bedrijf wordt een micro-krediet gezocht.
Een nieuwe leerling schuift door naar Fase 2.

ONDERSTEUNING
Royalty bestaat uit een kern van 3 jong, hoogopgeleide mensen:
     Doris Ngum werkte 8 jaar als accountant in London. Zij zette haar luxeleven opzij, verzaakte aan een Engels paspoort, met als missie: ‘empowering joung people’ in haar geboortestreek.
     Gabriel Asha Arrey:  www.gecorps.org         ---           Global Entrepreneurship Corps facebook page            ---          jongo facebook page                           Global Entrepreneurship Corps Web portal

    Laye:  Runt in Buea een Co-workingspace waar hij beginnende bedrijven begeleid.  www.activespaces.com.HUIDIGE TOESTAND.
De zoektocht naar een geschikte locatie is moeilijk. Er wordt gezocht naar een locatie die dicht bij de doelgroep van leerlingen ligt, dicht bij de afzetmarkt en dicht bij watervoorziening. De huurprijzen in Buea zijn enorm hoog, zelfs naar westerse normen.

Ook Royaltyworld zoekt een locatie voor de oprichting van een ‘community Transition Center’.
Daarnaast zoekt RINOO ook een locatie voor de start van een atelier voor de productie van wasbare maandverbanden. (cfr. Butterflypads.org - Hanne Decloedt).

Royaltyworld onderhandeld hiervoor met de lokale overheid.
website in opbouw

september 2017